O nas

Equito d.o.o. smo specializirana borznoposredniška družba, ki deluje kot tesni partner hitro rastočih in zrelih podjetij na področju poslovnih financ in virov financiranja.

Podjetjem ponujamo celovito podporo na področju pridobivanja dolžniških in lastniških virov financiranja, tako na javnih, kot zasebnih trgih. Poskrbimo za vse vidike zbiranja kapitala, od zasnove strukture investicije in priprave investicijske dokumentacije do testiranja trga in promocije ter pravno-formalne izvedbe investicije.

Razvili smo lastno tehnološko platformo, s katero so digitalizirani in optimizirani vsi postopki in procesi pred, med in po pridobivanju investicije.

Podjetjem ponujamo tudi celovito podporo na področju upravljanja finančne funkcije, podjetjem in posameznikom pa pri plemenitenju presežnih sredstev, pridobivanju znanja s področja investiranja ter omogočamo dostop do smelih in donosnih investicijskih priložnosti.

Smo s strani ATVP regulirana borzno-posredniška družba.

  • Kot borzno-posredniška družba imamo pridobljeno dovoljenje za opravljanje investicijskih storitev po evropski direktivi MiFID II.
  • Sredstva investitorjev so na ločenem skrbniškem računu, zavarovana z jamstveno shemo.
  • Sedež imamo v EU in poslujemo skladno z GDPR zakonodajo.

O skupini Cryptix

Equito je del skupine Cryptix.

Cryptix AG je krovni holding evropskih podjetij in platforma za gradnjo novih inovativnih podjemov, predvsem v finančno-tehnološkem sektorju. Podjetje ustanavlja ali prevzema družbe in projekte, ki poslujejo pod skupno vizijo vzpostavljanja »finančnega trga za ljudi«. Skupino, katere del je tudi Equito, sestavljajo podjetja v Švici, Avstriji, Sloveniji in drugih državah.

Cryptix Labs GmbH, ima tudi lasten center za raziskave in razvoj, s katerim zagotavlja tehnološko svetovanje in razvoj programske opreme s poudarkom na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov (»blockchain«) ter tehnologiji razpršene evidence (DLT). Cryptix Labs deluje tudi kot ponudnik storitev na področju IT-infrastrukture, poslovnega svetovanja in razvoja poslovanja, tako za podjetja v skupini Cryptix, kot za stranke podjetij ter druge, ki iščejo kompetence, ki jih združuje Cryptix.