Od investiranja do zbiranja kapitala na finančnih trgih

Na našem blogu z veseljem širimo znanje, ki se dotika vseh ključnih področij povezanih z denarjem (pridobivanje, ohranjanje, plemenitenje), tako na poslovnem, kot tudi osebnem področju.

Največja slovenska podjetja na borzi

Največja slovenska podjetja na borzi

V prvi kotaciji na Ljubljanski borzi kotirajo največja slovenska podjetja, ki izpolnjujejo stroga merila glede likvidnosti, kapitalizacije in transparentnosti.

Kako zaslužiti denar

Kako zaslužiti denar? Tukaj je več kot 30 idej

Najboljša pot do denarja je, da razvijte znanja in veščine za katere je na trgu veliko povpraševanja, ponudbe pa bolj malo.

Tehnična analiza

Tehnična analiza – Kako začeti z grafikoni in vzorci?

Tehnična analiza je metodologija za napovedovanje prihodnjih cenovnih gibanj finančnih instrumentov na podlagi preučevanja preteklih tržnih podatkov.

Tri veščine upravljanja z denarjem

Tri ključne veščine upravljana z denarjem

Skrbno upravljanje osebnih financ je izjemnega pomena, tako za finančno varnost, kot svetlo finančno prihodnost. Poglejmo si tri ključne veščine v povezavi z obvladovanjem osebnih financ.

Trgovanje z delnicami

Trgovanje z delnicami – Kje so zaslužki in kje pasti?

Trgovanje z delnicami predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih oblik vlaganja na finančnih trgih, saj vlagateljem omogoča, da postanejo delni lastniki podjetij in s tem pravico do potencialnih dividend ali kapitalskih dobičkov.

Osebne finance

Osebne finance – 10 področij osebnih financ

Osebne finance zajemajo vse, kar se tiče denarja v življenju posameznika. So ekvivalent podjetniškim financam v poslovnem svetu.

Finančni svetovalci

Finančni svetovalci – Kako izbrati pravega?

Finančni svetovalci vam lahko zagotovijo dragoceno pomoč pri pripravi osebnega finančnega načrta, upravljanju premoženja, načrtovanju upokojitve, davčnem načrtovanju ipd.

Likvidnost podjetja

Likvidnost podjetja – Sposobnost pravočasnega plačevanja obveznosti

Likvidnost podjetja pomeni njegovo sposobnost, da poravna svoje kratkoročne obveznosti s svojimi kratkoročnimi sredstvi.

Osebna likvidnost

Osebna likvidnost – Planiranje osebnih potreb po denarnih sredstvih

Osebna likvidnost pomeni, da imamo na voljo dovolj denarja za poravnavanje svojih finančnih obveznosti, to je za kritje sprotnih stroškov.

likvidnost naložbe

Likvidnost naložbe  – Kako hitro lahko pretvorite naložbo v denar?

Likvidnost naložbe se nanaša na zmožnost hitre pretvorbe posamezne naložbe v denar, zaželeno brez znatne izgube vrednosti.

Petrol Delnica

Delnica: Petrol – Vse, kar morate vedeti

Delnica Petrola je poleg delnice Krke ena izmed najbolj popularnih delnic na slovenskem trgu. Na tej spletni strani boste našli vse, kar morate vedeti o delnici Petrola.

Licenca za investicijske storitve in posle

Razširitev licence za investicijske storitve

Pri podjetju Equito d.o.o. smo s strani Agencije za trg vrednostnih papirjev v sredo, 28.2.2024 uspešno pridobili oziroma razširili obstoječo licenco po ZTFI-1 – Zakonu ... Razširitev licence za investicijske storitve