Od investiranja do zbiranja kapitala na finančnih trgih

Na našem blogu z veseljem širimo znanje, ki se dotika vseh ključnih področij povezanih z denarjem (pridobivanje, ohranjanje, plemenitenje), tako na poslovnem, kot tudi osebnem področju.

Jordan Luka 2 Lake Bled

Luka Dončić – Koliko zasluži naš najbolje plačan športnik?

Koliko zasluži Luka Dončić in kako je postal eden izmed najbolje plačanih športnikov na svetu?

Obveznica

Obveznica – Kdaj, kje in kako investirati v obveznice?

Obveznice so poleg delnic najbolj popularna oblika naložb na kapitalskih trgih. Trg obveznic po vrednosti celo presega delniški trg, tako v ZDA, kot EU in globalno.

Kam vložiti denar

Kam vložiti denar? To so najboljše opcije

Kam vložiti denar? Odgovor na to ni enostaven, saj ima vsak od nas specifično finančno situacijo, na katero vpliva več faktorjev od starosti, višine plače, višine privarčevanega denarja in še kaj.

Kako obogateti

Kako obogateti? Vprašanje za milijon evrov

Veliko ljudi ima ambicijo postati premožen, sploh tistih, ki so naklonjeni investiranju, zato smo pripravili kratko analizo ravno o tem – kako obogateti.

Računovodenje inovacij

Računovodenje inovacij, vitki kazalniki in inovacijske metrike

Namen računovodenja inovacij je, da zagonsko podjetje lahko meri svoj dejanski napredek, čeprav so tradicionalne finančne metrike vse blizu nič.

Finančni načrt za podjetje

Finančni načrt za podjetje – Kako ga pripraviti?

Finančni načrt podjetja je strateški dokument, v katerem so določeni finančni cilji podjetja ter omogoča sprotno spremljanje finančnega poslovanja.

Poslovni načrt

Poslovni načrt  – Od navodil za pripravo do praktičnih primerov

Poslovni načrt je dokument, ki opisuje cilje podjetja, izbrane strategije za doseganje teh ciljev in sredstva, ki so potrebna za njihovo realizacijo.

Vrednostni papirji – Kaj so, katere vrste poznamo in kje jih kupiti

Vrednostni papirji so oblika finančnih instrumentov, ki imetniku omogočajo določene pravice, najpogosteje povezane z donosom, lahko pa tudi z glasovanjem.

Investicijski program

Investicijski program (DIIP, PIZ, IP) – Kaj je?

Eden od načinov, kako država upravlja javna sredstva in odloča o investicijah, je preko priprave investicijskega programa.

Kvadrant denarnega toka

Kvadrant denarnega toka – Pot do finančne svobode

Kvadrant denarnega toka je ena najbolj popularnih knjig na področju finančne pismenosti. Napisal jo je Robert Kiyosaki, avtor prav tako popularne knjige Bogati očka, revni ... Kvadrant denarnega toka – Pot do finančne svobode

Vprašanja investitorjev

Vprašanja investitorjev pred izvedbo investicije

Vsak uspešen investitor ima neko različico kontrolnega seznama (»checklist«), s katerim si pomaga pri odločitvi o izvedbi posamezne investicije.

Varčevanje - Kje in koliko varčevati?

Varčevanje: Kje, kako in koliko varčevati?

V povezavi z denarjem obstajajo tri ključne veščine: Zaslužiti denar, privarčevati čim večji delež zasluženega denarja ter na koncu denar tudi smiselno oplemeniti. Varčevanje je tako eden ključnih sestavnih delov uspešnih osebnih financ in stabilne finančne prihodnosti.