Vse objave

Razširitev licence za investicijske storitve

Licenca za investicijske storitve in posle
Kategorije Ostalo

Pri podjetju Equito d.o.o. smo s strani Agencije za trg vrednostnih papirjev v sredo, 28.2.2024 uspešno pridobili oziroma razširili obstoječo licenco po ZTFI-1 – Zakonu o trgu finančnih instrumentov.

Razširjena licenca nam omogoča izvajanje storitev upravljanja premoženja, investicijskega svetovanja ter objav investicijskih raziskav. Tako v svoj storitveni portfelj dodajamo nov sklop licenciranih storitev, poleg storitev vezanih na izdaje vrednostnih papirjev, za katere smo licenco že pridobili ob začetku poslovanja.

Razširitev licence nam omogoča izvajanje širokega spektra novih storitev, med drugim:

Vsebina objave

1. Individualno upravljanje premoženja

Vključuje celovito upravljanje premoženja fizičnih in pravih oseb na podlagi skrbno razvitih investicijskih strategij, ki pokrivajo različne stopnje tveganja, likvidnosti, priporočene ročnosti in potencialnih donosov.

Naša ekipa strokovnjakov je razvila napredne kvantitativne modele za naše unikatne investicijske strategije, ki so sedaj dostopne tudi malim vlagateljem.

2. Investicijsko svetovanje

Gre za individualne posvete tako pri oblikovanju celostne in individualno prilagojene investicijske strategije, kot pri izboru posameznih naložb in pridobitvi drugih mnenj.

Investicijsko svetovanje temelji na podrobnem razumevanju finančnega stanja posameznika ali podjetja ter faktorjev, kot so nagnjenost k tveganju, likvidnostne potrebe in osebni finančni cilji.

3. Investicijske raziskave in signali za nakup delnic

Za stranke, ki same nakupujejo delnice zagotavljamo investicijske raziskave in analize za nakup ali prodajo delnic, ki temeljijo na naprednih kvantitativnih modelih.

To našim strankam omogoča sprejemanje bolj informiranih odločitev in izboljšanje njihovih investicijskih strategij.

4. Investicijsko svetovanje za podjetja

Na podlagi planiranih potreb denarnega toka in pričakovanih poslovnih priložnosti svetujemo podjetjem pri investiranju presežnih denarnih sredstev v različne kratkoročne ali dolgoročne naložbe.

Investicijsko svetovanje dopolnjujemo tudi s splošnim svetovanjem na področju poslovnih financ, kot je optimizacija kapitalske strukture, obratnega kapitala ipd.

5. Svetovanje na področju prodaje podjetij in prevzemov

Ponujamo celovite svetovalne storitve podjetjem na področju strategij rasti ter pridobivanja svežih virov za financiranje hitre rasti.

Naše storitve vključujejo tudi svetovanje pri združitvah, prevzemih in drugih korporativnih transakcijah, s čimer podjetjem pomagamo doseči njihove strateške cilje.

Poslovne in osebne finance na enem mestu

Nove storitve dopolnjujejo naš obstoječ portfelj storitev, ki zajema pridobivanje različnih virov financiranja, od izdaje obveznic in komercialnih zapisov, do prve kotacije delnic na borzi in kmalu tudi množičnega financiranja.

Prav tako nudimo podjetjem storitve s področja podjetniških financ, od najema finančnega direktorja, do skrbnih pregledov in izdelave finančnih načrtov.

Varnost, strokovnost in skladnost z zakonodajo

Razširitev licence pomeni bistveno več kot zgolj razširitev našega portfelja storitev. Predvsem poudarja našo zavezanost k visokim standardom transparentnosti, zanesljivosti in strokovnosti, ter popolni skladnosti z zakonodajo.

V času, ko je na trgu prisotno veliko vprašljivih ponudnikov brez ustrezne licence, je  zahtevna pridobitev licence še toliko bolj pomembna, saj zagotavlja, da so naše storitve varne, zanesljive in v skladu z najvišjimi regulativnimi standardi.

Vabimo vse, ki iščete zanesljivega partnerja za upravljanje svojega premoženja, investicijsko svetovanje ali podjetniško svetovanje, da nas obiščete v naših novih poslovnih prostorih. V mesecu marcu se namreč tudi selimo iz Kristalne palače v poslovno stavbo Dela, na Dunajsko 5.

Z veseljem bomo delili naše znanje in izkušnje, da skupaj dosežemo vaše finančne cilje.

Luka Gubo, direktor